TERVETULOA, MINÄ OLEN MCDONALD'S!

Kysymys:

Miksi McDonald'sin pelle hymyilee, samalla kun eläimet, ihmiset ja me ympäristömme itkee?

Vastaus:

Sillä hän käärii siitä sievoiset voitot!

McRiistäjä:

Köyhät näkevät nälkää, jotta me saisimme hampurilaisia


Kansainväliset hampurilaisketjut, McDonald's etunenässä, opettavat kehitysmaiden keski- ja yläluokkia syömään runsaasti liharuokia länsimaiseen malliin. Esim, Brasiliassa, Kolumbiassa, Thaimaassa, Malesiassa, Indonesiassa ja monessa muussa köyhässä maassa on alettu käyttää suunnattomia maa-alueita karjankasvatukseen sen sijaan, että niillä viljeltäisiin ruokaa sitä tarvitsiville. Nauta tavitsee 4-20 kg rehua kasvaakseen yhden lihakilon. Tämän lihakilon tuotamiseen tarvitaan vettä jopa 50 kertaisesti vehnäkiloon verrattuna. Saadaksemme valkuaismäärämme lihasta, on meidän ensin tuhlatava noin 50 kiloa ihmiselle ravinnoksi kelpaavaa kasvisvalkuaista sen tuottamiseen. Hävikki on valtava. Ja tätä tuhlaavaa länsimaalaista ravintomatematiikkaa McDonald's opettaa nyt kehitysmaille.

McMaailmanIoppu:

Se Donald'sin pelle raiskaa sademetsämme!


Huomattavana syynä sademetsien raivaamiselle EteläAmerikassa on ollut nautakarjan laidunten laajentaminen. Siellä tuotettua lihaa on lähetetty myös Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Sademetsien ongelma ei ole vain pakallisväestön ratkaistavissa. Meidän kulutustottumuksemme ovat voimaa. Niin kauan kuin McDonald'sin kaltaiset yhtiöt saavat rahaa jatkaakseen likaista peliään, riisto jatkuu. Kun rahavirta ehtyy kuluttajien suunnatessa kiinnostuksensa muualle, pysyy pellekin rehellisenä.

McKiduttaja:

Sämpylän välistä löytyy osa joskus elänyttä eläintä!


Lihantuotantolaitoksissa lehmät joutuvat olemaan kytkettyinä usein jopa niin, etteivät ne pysty nuolemaan itseään. Liikkumista rajoitetaan, jotta lehmästä saatu taloudellinen hyöty voitaisiin maksimoida. Jos lehmä saa liikkua, se kuluttaa energiaa. Jos se kuluttaa energiaa, se syö enemmän. Ja rehu maksaa... Lehmää heitellään navetasta rekkaan, rekasta teurastamon pihalle, pihalta sisään tuskalliseen kuolemaan. Mikä on elämän arvo McDonald 'sille?

McJätevuori:

McDonald'silla ennätysmäisiä jätetuotantoja!


Maapallolla on noin 11 000 McDonald'sia joissa ruokailee päivittäin 22 miljoonaa asiakasta. Yksi keskikokoinen ravintola tuottaa noin 35 tonnia jätettä vuodessa ja silti McDonald'sin pellellä on pokkaa hymyillä!

McTerveysriski:

Hämpurilaiset ja ranskalaiset terveellisen ruokavalion peruspilarit?


McDonald'sin ruoissa on eläirasvoja, sokeria, suolaa ja lisäaineita yllin kyllin, mutta ei nimeksikään kuituja ja vitamiineja. Tällainen ruoka on yksipuolista ja voi ajanmittaan koitua haitaksi terveydelle. Sen sijaan, että McDonald'sin annetaan mainostaa itseään kouluissa ja koululaisten eri tapahtumissa, tulisi nuorta polvea valistaa asian todellisesta tilasta.

McDonald'sin pelle tietää mikä hän on miehiään. Ehkä juuri siksi alkuperäinen Ronald McDonald työskentelee nykyään McDonald'sia vastaan ihmisten, eläinten ja ympäristömme puolesta!

Kuluttajalla on voimaa. Suuntaamalla kulutustottumuksiamme voimme saada aikaan muutoksia.

Pysäytä McDonaldsin eteneminen. Boikotoi McDonaldsia!